Met merkwaarde krijgt je merk pas echt betekenis voor je klanten.

Met de juiste merkwaarde is jouw organisatie te onderscheiden van je concurrenten. Hoe duidelijker en preciezer je dat doet, hoe makkelijker je door klanten wordt gezien. Dat is waar het bij merkwaarde om draait: je onderscheiden op merkwaarde ten opzichte van je concurrenten zodat je gezien wordt. 

Wanneer iedereen gezien wil worden, spring jij eruit.

Je merkwaarde geeft jouw organisatie een gezicht en vormt het karakter van je merk. Op deze manier creëer je herkenbaarheid en onderscheid jouw organisatie zich van haar concurrenten. Hierbij gaat het niet om algemene waarde die makkelijk te kopiëren zijn, maar juist om unieke waarde te definiëren die jouw merk of organisatie onderscheiden. Alleen zo springt in een wereld waarin iedereen schreeuwt om aandacht jouw organisatie ertussenuit.

Naast dat merkwaarde jouw organisatie onderscheidt, helpt het je ook bij het maken van beslissingen. De merkwaarde zijn namelijk het fundament waarop je verder bouwt en tegelijkertijd zorgt het voor focus. Je organisatie krijgt op deze manier een gezicht. En hoe duidelijker je het gezicht vormgeeft, hoe herkenbaarder het wordt. Op die manier hebben mensen pas echt wat te kiezen. Want in een wereld waarin iedereen gezien wil worden, spring jij er met de juiste merkwaarde tussen uit.