De buyer journey is de reis naar de eindbestemming.

De buyer journey is de reis die de klant aflegt in aanloop naar zijn aankoop. Hiermee is ook gelijk de eindbestemming van een buyer journey benoemd: de aankoop. Maar eigenlijk begint het dan pas. Door de buyer journey in beeld te brengen kweek je in feite paspoorten van je ideale klanten.

Geef je klant een paspoort:
de Buyer Persona

Een buyer journey brengt je potentiële klant in beeld tot aan het moment van aankoop. Door deze reis goed in beeld te brengen kan jij gerichte en specifieke acties ondernemen die passen bij de status van de potentiële klant. Deze reis in beeld brengen doe je op twee manieren: door de buyer journey uit te tekenen (in feite is dit de reis) en een buyer persona op te stellen (het paspoort waardoor de potentiële klant aan de reis kan deelnemen).

Een buyer journey is altijd verdeeld in enkele fases. Door deze onderverdeling in kaart te brengen kan jij op het juiste moment de juiste boodschap aan je potentiële klant meegeven. Op deze manier komt de persoon altijd een stapje dichtbij zijn eindbestemming: de aankoop. 

Door een buyer persona op te stellen kan jij je helemaal inleven in je potentiële klant. Op deze manier specificeer je de boodschap nog beter op de behoefte van de persoon tijdens de reis. Je brengt als het ware je potentiële klant tot leven. Op deze manier begrijp je beter de menselijke emoties en handelingen. Zo bedenk je betere content en campagnes in minder tijd maar met beter resultaat.